Güncelleme Tarihi: 13 Ocak 2021

HAKKIMIZDA

Sanatın insan duygularını ve becerilerini açığa çıkarmaya yardımcı olan çeşitli biçimleri vardır. Bunların en önemlilerin başında görsel sanatlar gelmektedir. Görsel sanatlar, seramik, çizim, resim, heykel, tasarım, el sanatları, fotoğraf, video, film yapımı ve mimari gibi doğada görsel olan eserler üreten sanat formlarıdır. Ayrıca yetenek ve hayal gücünün birleşimiyle göze çarpan ve duygu uyandıran sanattır.  Bir taraftan estetiği amaçlarken diğer taraftan değişen zamanın içinde süreklilik içinde var olurlar. Görsel sanatlar, öncelikle gözle algılanan bir sanat biçimi olup doğayı ve insanın anı yakalama yeteneğini kağıda alır. Görsel sanatlar, yerel ve küresel olarak toplulukların bir arada yaşamasındaki engelleri kaldırır yeni oluşumlara ilham verirler. Bu amaç doğrultusunda Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi tarafından 17 - 24 Nisan 2021 tarihleri arasında “GÖRSEL SANATLAR” adlı temasıyla, 1.Uluslararası Görsel Sanatlar Bienali yapılması planlanmıştır. Covid 19 nedeniyle online olarak düzenlenecek “Görsel Sanatlar Bienali” jüri tarafından seçilecek eserlerden oluşacaktır. Bienal için katılım koşulları aşağıda belirtilmiştir.